Ωδείο Βορείου Ελλάδος

info@conservatoire.gr |  T:  2310 422 885 – 2310 262 244 – 2310 760 778

odeio logo 2 568x1024 1 3

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

82 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
3 ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
4 ΓΕΝΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
700 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
90 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, είναι ο μεγαλύτερος μουσικός εκπαιδευτικός οργανισμός της βόρειας Ελλάδας. Λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το έτος 1942,  καθιερώνοντας την δυναμική του παρουσία στον κόσμο της μουσικής επί 82 χρόνια.

Ιδρυτής υπήρξε ο Ιωάννης Μητσόπουλος του Δημητρίου και σήμερα συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Καλλιτεχνικός Διευθυντής, είναι ο κ. Κουτσοθόδωρος Φώτης. To εκπαιδευτικό προσωπικό απαρτίζεται από 90 καθηγητές και έχει 5 ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα.

Με πορεία 82 χρόνων, στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, με εκατοντάδες απόφοιτους, με καθηγητές – παιδαγωγούς, με σεβασμό και αγάπη για την πόλη μας, την κοινωνία και το παιδί, προσπαθούμε να δημιουργούμε καλούς μουσικούς, καλούς ακροατές μα πάνω απ’ όλα καλύτερους και πολυσήμαντους ανθρώπους.

                  Στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, οι έννοιες παιδεία και καλλιέργεια έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις έννοιες γνώση και μόρφωση.                     Αν η γνώση και η μόρφωση είναι δύναμη, η παιδεία και η καλλιέργεια είναι η ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, λειτουργούν όλες οι σχολές και τάξεις που οδηγούν στην χορήγηση κρατικού αναγνωρισμένου πτυχίου: πιάνου, εγχόρδων, πνευστών, κιθάρας, κρουστών, ανωτέρων θεωρητικών, βυζαντινής μουσικής, τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικής προπαιδείας για μικρές ηλικίες, τμήμα προετοιμασίας για τη Μουσικολογία καθώς επίσης και τμήμα σύγχρονης μουσικής και τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Αναπτύσσει επίσης σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον κύκλο θερινών εντατικών μαθημάτων, τους Διεθνείς Μουσικούς Μήνες, τους πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, τις μουσικές κατασκηνώσεις, τις Χριστουγεννιάτικες «Συναυλίες Αγάπης» των οποίων τα έσοδα διατίθενται για υποστήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφθεί κάποιος τους χώρους μας, θα έρθει σε επαφή με το άριστα καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό του Ωδείου που είναι στη διάθεσή σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία, να σας ενημερώσει με τον πιο έγκυρο τρόπο για τα προγράμματα σπουδών, να σας ξεναγήσει στις αίθουσες  ενώ το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με την πλούσια διδακτική εμπειρία του, θα αναλάβει με τον πιο σύγχρονο τρόπο την μουσική σας εκπαίδευση και μαζί με τη διεύθυνση του οργανισμού θα σας μεταδώσουν το αίσθημα
σιγουριάς που επιβάλλεται να αποπνέει το εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα εμπιστευθείτε.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε και να επιδιώξετε μια προσωπική συνάντηση μαζί μας,
γιατί για εμάς στο Ωδείο Βορείου Ελλάδας ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έτσι αντιμετωπίζεται.

…..το πεντάπτυχο της εγγύησης για τους σπουδαστές μας !

Μια ιστορική αναδρομή

el
Scroll to Top